Yüksek Gerilim Havai Hatları

Yüksek gerilim havai hatları yuva yapmak isteyen ya da tellere konan kuşları olumsuz etkilemektedir.  Elektriğin hayatımıza girişiyle ev, iş yeri, okul ya da dışarda herhangi bir yerde hayatımız oldukça kolaylaşmış durumda. Tabi bu kolaylık elektriğin evlerimize ulaşmasını sağlayan yüksek gerilim havai hatlarıyla gerçekleşir. Elektriğin bizlere ulaşmadan önce ilk durağı yüksek gerilim hatlarıdır. Yüksek gerilim hatlarının aracılığıyla trafolara onlardan da en son yüksek gerilim havai hatlarına ulaşır. Elektriğin yolculuğu basit ve kısa bir işlem gibi görünür durumda ama yüksek voltajda ki elektrik akımı insanlar için büyük ölçüde tehlikeli durumdadır. Ama yüksek gerilim havai hatlarıyla yerleşim bölgelerine uygun voltajda ki elektrik biz kullanıcılara sunulmaktadır.

Yüksek Gerilim Havai Hatları Kullanım Yerleri

Elektrik enerjisi yerleşim bölgelerine ulaşırken yüksek gerilim havai hatları kullanılır. Yüksek gerilim havai hatlarının da birkaç çeşidi elbet vardır. Ağaç direkler, betonarme direkler, demir direkler bu çeşitlerdir. Yüksek gerilim havai hatlarının elbette bir aralık mesafesi vardır. Bu mesafe elektrik direklerine gelen voltajla ilgilidir. Yüksek gerilim havai hatlarının direkleri arasında ki mesafe yüklü olan voltaja göre değişiklik gösterir.

Yüksek Gerilim Havai Hatlarının Ömürleri

Yüksek gerilim havai hattı elektriğin yerleşim bölgelerine dağıtım konusunda büyük önem taşır. Yüksek gerilim hatları ile trafolara ardından yüksek gerilim havai hatlarıyla yerleşim bölgelerine ulaşan elektriği güvenle kullanabiliriz. Elektrik yerleşim bölgelerine yer altından da getirilebilirdi anca yüksek gerilim havai hatlarının kullanımı daha avantajlı bir yoldur. Yer altı kablolarına göre yüksek gerilim havai hattı daha ekonomik bir yöntemdir. Olası bir arıza durumunda tespit ve arızaya müdahale işlemi yüksek gerilim hatlarında daha pratiktir. Yüksek gerilim havai hatlarında köprü, nehir, vadi, demir yolu,  su geçişi daha kolay olur. Yani coğrafi şartlara yüksek gerilim havai hattı daha uygundur. Tabi avantajları olduğu gibi her şeyde olduğu gibi yüksek gerilim havai hatlarının da dezavantajları da vardır. Yapımı esnasında çevrede kesilen ağaçlar ya da ormanlık bir alanda olası bir yangın durumu. Bir arıza durumunda doğa, hava koşulları uygun değil ise onarım hemen yapılamaz. Kullanım ömürleri beklenildiğinin aksine o kadar da uzun değildir. Otalama olarak bir yüksek gerilim havai hatlarının ömrü 30yıl-40yıl arasıdır.

© 2018. Created by Ankara Reklam Ajansı

500 ERROR : SERVER TIMEOUT!!